lördag 30 november 2013

Sneglar på Apple

Appleaktien det senaste året jämfört med S&P 500:

Aktien har dippat en del under året, och man kan fundera över om den är billig. Bloggen Trygg Framtid gillar aktien och har nyligen köpt den.

Kanske har vi här nästa inköp? Jag vill i vilket fall diversifiera, vilket var en av anledningarna bakom köpet av Axis nyligen.

Trygg Framtid pekar på att aktien har varit uppe i 700 dollars och att den därmed är ganska nedtryckt nu; vederbörande kallar aktien "billig" då den ligger på ett P/E på 14.

Mina kunskaper om Apple är i praktiken noll när det gäller aktien. Produktmässigt har jag däremot viss kännedom. Vi är en Applefamilj - gick över från Windows i samband med övergången till OS X - och jag är generellt nöjd med produkterna. Man ser ju också hur väldigt många människor runt omkring en använder Apple i vardagen. Och vad gäller företagskulturen har man ju läst en del om företaget genom åren, nu senast Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi.

Och det är väl egentligen med anledning av Jobs som det finns vissa osäkerheter kring företaget. Hur mycket kommer företaget kunna utvecklas efter Jobs frånfälle?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar