måndag 11 juli 2016

Hissar, Lundaluppen och kanadensiska restaurangkedjor

Långsiktig investering gör en fin analys av Kone. Välskriven, både kvalitativ och kvantitativ analys, zoomar in och ut mellan makrotendenser och det mer företagsnära, informationsrik: ännu en matig och proffsig text på Långsiktig investering.

Daniel Wikström bloggar sin läsning av The Intelligent Investor med utgångspunkt i Lundaluppens diskussion av boken. Inlägget får mig att fundera lite grand på Lundaluppen, vart han tog vägen och det avtryck som gjordes i aktiebloggosfären av denne aktiebloggare; trots att Lundaluppen slutade blogga i oktober 2014 märks fortfarande hans tankegångar på olika håll i aktiebloggosfären och man länkar till inläggen där (nu senast i ett inlägg på Spartacus Invest). Apropå Lundaluppen så gjorde Olle Qvarnström en topplista med Lundaluppeninlägg och en intervju.

Jag köpte en del Boston Pizza Royalties Income Fund i våras. Nu skriver Seeking Alpha om ett liknande bolag, SIR Royalty Income Fund. Kanske något att kolla upp: avkastning runt 8 procent, månatlig utbetalning, verkar ha en liknande affärsmodell som Boston Pizza med flera koncept. Antal ägare på Avanza i dagsläget: 5.

1 kommentar:

  1. Tack för omnämnandet :)
    Jag måste själv kolla upp både Boston Pizza och SIR Royalty. Månadsutdelare är alltid kul att ha, men värdet på företaget och vad de gör är såklart det viktigaste.
    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera