torsdag 23 februari 2017

Micke Larsson om bloggar

Micke Larsson skriver att bloggar dippade för tio år sedan men att de verkar vara på väg tillbaka.

Han kan mycket väl ha rätt. I varje fall tycker jag att det finns många fördelar med formatet jämfört med att skriva på plattformar som FB och Twitter.

5 kommentarer:

  1. Ojdå, här får man stå till svars... Notera att jag garderade med både "har ingen historisk koll" och "har en känsla av".

    Men jag håller med. På Facebook är det ju i stort sett förbjudet att ha olika åsikt, då det genast strömmar till tio personer för att "stoppa bråket", så då återstår bilder av mat och katter. Och på Twitter begränsas man av 140 tecken, vilket ofta är bra, men inte alltid.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har också den bilden eller känslan - det fanns en ganska stor bloggkultur som sedan något tappade när folk började skriva på FB; men att bloggformatet ändå levt vidare.

    En sak jag gillar med bloggar är den stora kontrollen man har över innehåll och utseende, jämfört med FB.

    SvaraRadera
  3. Just när det kommer till ekonomi så känns det som att i alla fall Twitter kräver att man kan länka till någon sida som presenterar lite mer info än de 140 tecken som den plattformen godkänner. Därför är blogg ett bra komplement till Twitter tycker jag.

    SvaraRadera
  4. Min enkla gissning är att bloggar som inte låter sig dränkas i en massa reklam, samarbeten, spons och produktplaceringar blir det som kan locka läsare. Back to basic helt enkelt, innan bloggosfären förvandlades till en enda stor blinkande reklampelare.

    SvaraRadera
  5. Kan bara instämma, bloggformatet är oslagbart på många sätt - men största fördelen som även nämns ovan är att åsiktscensuren är betydligt mindre.

    SvaraRadera